Press enter to see results or esc to cancel.

Problemet med å videresende mail fra gmail-kontoer, og løsningen.

Her er et lite tips til de med flere gmail-kontoer som bruker videresending fra alias-kontoer til en hovedkonto.

Hva er problemet?

Jeg har tre gmail kontoer, hvor to alias-kontoer videresender (forwarding) til hovedkontoen. Det funker supert, som regel. Problemet er at epost som blir fanget i spam-filteret til alias-kontoene aldri blir videresendt til hovedkontoen, og dukker derfor aldri opp i hovedkontoens spam-box, som jeg iblant sjekker da gmail kan bli overivrig.

Jeg logger nesten aldri inn på alias-kontoene, og får ikke med meg hva som havner i spam-boksene der. De gangene jeg faktisk har sjekket, har jeg reagert med “oh shit, hva gjør denne her?”. Gmails innebygde videresending slår inn etter spam-filteret. Derfor blir spam, inkludert den mailen som feilaktig merkes som spam, aldri videresendt til den kontoen du primært bruker.

Hva er løsningen?

Løsningen er å lage et filter, som så videresender mail til din hovedkonto. Disse filtrene slår inn før gmails spam-filter, og da vil ikke mail bli fanget i alias-kontoenes spam-filter, men i spam-filteret til din hovedkonto, hvor du på en lettvint måte kan sjekke spamboksen.

Begynn med å skru av gmails innebygde videresending.

1.  Mens du er innlogget i alias-kontoen på gmail, trykk på tannhjulet i øverste høyre hjørne. Trykk deretter på settings.

2. Trykk så på fanen om forwarding eller videresending. Og skru av videresending, men ikke slett eposten du videresendte til. Du vil få bruk for den senere.

3.  Gå nederst på siden og lagre endringer.

Hvordan lage og konfigurere filter

1. Skriv inn deliveredto:dinaliaskonto@gmail.com. Du må selvfølgelig bytte ut dinaliaskonto med navnet på kontoen du skal videresende ifra.

2. Trykk på den lille trekanten helt til høyre i søkefeltet.

3. Trykk så på lenken nederst i boksen som dukker opp, “create filter with this search”.

4. Huk av for “forward it”, og velg eposten du vil videresende til.

5. Huk av for “never send it to spam”

6. Trykk “create filter”

7. Sånn, da er du i mål!

Håper denne hjalp noen. Så slipper man å gå glipp av viktig epost.

 


Nadeem J. Qureshi

http://nadeem.no