Press enter to see results or esc to cancel.

Én god grunn vi alle bør bruke bitcoin

Det blir vanskeligere å finansiere krig via skatt

Ville du frivillig gitt penger som du visste ville gå til å sponse en krig? De aller fleste svarer nei. Likevel, så vil de fleste av oss ikke unndra den andelen av skatten som vi vet går til krig eller gis som bistand til korrupte statsoverhoder verden over.

Det er jo ikke rart. Gitt konsekvensene for skatteunndragelse har du ikke et reelt valg. Du må finansiere krig og faenskap du ikke ønsker noe forhold til. Ønsker politikere å gå til krig, kan de finansiere denne ved å øke skatten din, med eller uten ditt samtykke.

Bitcoin, og andre kryptovaluta, er vanskeligere å kreve inn, eller i det hele tatt holde oversikt over. Bitcoin teknologien er åpen, og enkelte implementeringer er laget nøyaktig for å være anonyme og/eller usporbare, for eksempel, DarkCoin.

Med bitcoin er risikoen for å bli tatt for skatteunndragelse drastisk mindre, og du har derfor et reelt valg: Støtte eller ikke støtte krig og korrupsjon. Mitt inntrykk av mennesker generelt er at de har bedre ting å bruke pengene sine på.

Hvis krig må finansieres av frivillig samtykkende individer som kun kan gi bort sine egne penger ut av sin egen lomme, vel, da tror jeg nesten krig blir en mangelvare. Er det så dumt da? 

 


Nadeem J. Qureshi

http://nadeem.no